Conan

Conan (Barbi)

Conan a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepről érkezett ide 6 éve. A régi Cerberos működése alatt mentettem ki. Az ebrendész akkori véleménye szerint emberre állatra fokozottan veszélyes. Agresszív volt, az utcáról fogták be, állítólag támadta az embereket és a kutyákat.

Nos mára ennek nyoma sincs. Egy kis kapcsolatépítés után, úgy dörgölődzik az emberhez, akár egy cica. Kutyákkal is tud barátkozni, akár más kanokkal is, de az ismerkedés felügyeletet igényel. Lehet benne némi bullterrier vér, néha tud még úgy viselkedni, mint egy vadló. Nem rossz szándékkal, inkább figyelmetlenségből, de emiatt gyerek mellé nem javasoljuk.

Volt már lakásban tartva, felügyelettel minden rendben volt. Nem rombol, jelez ha ki kell mennie, inkább huncutkodik. Hajgumit és egyéb kisebb személyes tárgyakat lop és hasonló kis csínytevésekre valószínűleg készülni kell, ha ismét lakásban élhet.

Határozott, tapasztalt gazdit igényel, mert tudni kell tőle elvenni a dolgokat. Ha valamit megfog nem mindenkinek engedi el. Conan szükséglete egy szereteten és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolat, amihez fajtához értő gazi szükségeltetik. Ha ez megvan hezitálás nélkül bármit megtesz.

Ételét, játékát általában nem félti, kb 7 éves most (2021.10).

Conan